Kommer du ditt hemnumret från när du var ung? Det är något som allt färre kommer att göra i framtiden. Idag väljer allt fler att använda sig av IP-telefoni istället för fasta telefonlinjer. En trend som fortsätter att växa sig allt starkare bland svenska hushåll. Men vad är egentligen IP-telefoni? Post- och telestyrelsen reder ut begreppen.

 

Kärt barn har många namn

IP-telefoni, bredbandstelefoni eller internettelefoni. Post- och telestyrelsen reder ut begreppen på sin hemsida om vad som gäller för IP-telefoni. Det finns flera namn som betecknar den typen av telefonsamtal som istället för att använda sig av en fast kabellinje för dina samtal använder sig av internet – och genom detta små datapaket – som skickar iväg dina samtal till den andra änden. För dig som väljer att använda IP-telefoni kräver det att du har tillgång till en bredbandslösning. Antingen via ADSL eller fiber. De flesta leverantörer erbjuder telefonitjänster för dig som är in6493667-kabelmodemkluderad i deras nät – medan andra leverantörer erbjuder tjänster för dig även om du inte redan är inskriven.

Flera fördelar med att använda dig av IP-telefoni

Fördelarna att använda sig av IP-telefoni är flera. Kanske är det därför varför nästan var tredje svensk idag har slutat att använda sig av sitt fasta telefonnät i förmån för IP-telefoni. Den faktorn som väger tyngst för många är skillnaden i pris. Cellip ip telefoni är en av de leverantörerna som erbjuder en kvalitetssäkrad produkt för sina kunder – till en billigare kostnad. Att ringa genom olika datanät är ofta betydligt billigare än att ringa via telenätet i dess traditionella vis. I den kostnaden är ofta själva bredbandskostnaden exkluderad – men då får du ta i hänsyn till de förmåner som tillkommer med en internetanslutning. Bl.a. att du enkelt kan hålla kontakten med nära och kära.