Magento, e-handelssystemet med öppen källkod, som ständigt utvecklas genom att användare skapar egna moduler som ger systemet ytterligare funktioner, har knutit vissa företag till sig, som partners. Dessa partnerföretag väljs ut för sin förmåga att ge sina kunder hjälp med design och utveckling av Magento för deras specifika ändamål, och godkänns av Magento själva.

Magento Enterprise Partner

Först i Norden med att bli licensierad Enterprise Partner, som alltså använder sig av den Magento-plattform som vänder sig till större företag, är Icommerce. Enterprise är den högsta partnernivån, och Icommerce arbetar även med plattformarna Community och Professional, samt med Magento Mobile Edition, som gör det möjligt att skapa specifika iPhone, iPad och Android-appar för en webbutik.

Trots att utbudet av olika e-handelslösningar är nära nog obegränsat står Magento sig väl i konkurrensen, och växer snabbare än alla sina konkurrenter. Nyckeln till framgången är kombinationen av ett kommersiellt bolag och ett hängivet community bestående av fristående utvecklare. Icommerce är en del av detta nätverk, och fokuserar på att erbjuda Magento-lösningar anpassade till marknaderna i de nordiska länderna.

Icommerce i Norge

Icommerce har än så länge kontor i Stockholm och Arvidsjaur, men det är inte omöjligt att man snart kommer att öppna i andra städer i Norden, och då ligger Oslo bra till. Redan nu finns en norsk hemsida: icommerce.no, och man kan erbjuda lösningar som är väl anpassade till den norska marknaden, bl.a. ifråga om språk och valuta.

Bland de företag som tagit hjälp av Icommerce finns säkerhetsföretaget St George, vars webbutik fick pris i kategorin ”Årets E-handel” vid Retail Awards 2010. Många andra svenska butiker finns bland kunderna, och sedan en tid tillbaka har Icommerce kunder i väst som bl.a. sminkbutiken Makeupmekka.

Magento är väl lämpat för sökmotoroptimering, men det gäller naturligtvis att veta hur man ska göra. Detta är något som Icommerce hjälper sina kunder med, norrmän såväl som svenskar.