Vad är det som är så smart med Internet of Things och varför bör företag hänga med i denna utveckling?

Internet of Things (IoT) bara växer och växer – vilket gör det till en bra idé att köpa iota. Men det är många som inte har koll på vad sakernas internet är, inte minst företag som borde hänga med i utvecklingen.

Häng med i IoT-utvecklingen

I en artikel i NyTeknik går det att läsa om hur många företag har dålig koll på Internet of Things, eller sakernas internet som det heter på svenska. Vidare tycks det vara hela 30 procent av svenska leverantörsföretag inom industri som inte ens vet vad IoT är för något. Men experterna menar att det finns minst tio skäl till att hänga med i denna utveckling.

 

Ett av skälen är att slippa bli omsprungen av andra företag som gör bättre, mer attraktiva och smartare produkter än då – just för att de fattat galoppen med sakernas internet och den enorma möjlighet som finns just här, med rätt så enkla medel. För säljer du båtmotorer så kan du med sakernas internet följa denna när den sjösätts och dessutom veta hur den fungerar. Det för att du vet hur du ska utveckla den och ehlt nya produkter. Varje enhet i en fabrik kan förses med en sensor som samlar in data och på så sätt hjälper dig att hitta vägar till utveckling och effektivisering. Låt robotar och andra smarta saker själva berätta för dig hur de mår, så sparar du tid. Ett smart sätt att använda Iot på är följande:

 

1,1 miljoner hissar ska kopplas till internet innan 2020. Det är målet för det finska hissföretaget Kone, som har ingått ett samarbetsavtal med datajätten IBM. Avsikten är att samla in enorma mängder information från hissarna för att kunna förbättra strömmen av människor genom byggnader – Svenska Dagbladet

 

Mer om IoT här.