De flesta av oss har varit där: Mobilen åker plötsligt i marken och skärmen lämnas med sprickor och vassa glaskanter som man i värsta fall skär fingrarna på. Det kan också hända att den av misstag hamnar i vattnet, eller så blir skärmen plötsligt svart. Idag är vi väldigt beroende av våra mobiltelefoner, vilket gör det frestande att rusa iväg för att köpa en ny. Det behöver dock inte alltid vara det bästa sättet.

Det kan faktiskt bli betydligt billigare att laga din iPhone än att införskaffa en ny. Idag finns det professionella telefonåterförsäljare som mer än gärna åtgärdar det problem du har för en bråkdel av priset av vad en ny skulle kosta. Har du dessutom en försäkring så kan du ofta komma undan ännu billigare. Det är viktigt att inte glömma bort att utnyttja eventuella sådana. Faktum är att om du inte har en försäkring på själva telefonen så går det i en del fall att utnyttja sin hemförsäkring när man behöver göra en reparation.

Laga din iPhone och skona miljön

Att framställa en mobiltelefon kostar klimatet en hel del. Du vill alltså helst undvika att köpa en ny innan din gamla är helt uttjänt. Det kan hända att den telefon du redan har kan vara med dig i ett par år till om du bara låter en duktig verkstad titta på den. Många frestas ändå att köpa en ny telefon eftersom de tror att de nya modellerna ska vara så mycket bättre. Sanningen är att en iPhone förändras marginellt mellan släppen. Du kan alltså tryggt använda din gamla ett tag till utan att oroa dig för att gå miste om nya funktioner.

Du får tillbaka telefonen snabbt

Att vara utan mobiltelefon är en skräckupplevelse för många. Det känns ibland som hela livet finns lagrat i den och att det är omöjligt att fungera utan den. Då kan det kännas skönt att veta att det ofta går mycket fort att åtgärda de flesta problem. I många fall kan du få tillbaka telefonen redan samma dag. Skulle problemet vara av svårare art erbjuds du ofta en lånetelefon medan du väntar på att din egen ska bli lagad.