I dag skriver vi om hemelektronik och dess kanske mest populära kunglighet – mobilen. En pryl som många älskar att fippla med och som man kan köpa både ny i affär eller begagnad till ett billigare pris.

Många gillar att öppna ett paket med en ny mobil liggandes inuti. Dock är detta dyrt och egentligen onödigt allt som oftast, det finns massor av teknik som man kan köpa i andra hand till ett mycket bättre pris. Hitta till exempel begagnade mobiler hos Mobilbazaren så sparar du in flera tusen kronor.

Svag start på försäljning av mobiler

iphone-6I Svenska Dagbladet kunde vi alldeles nyligen läsa om hur tuff starten på året varit när det kommer till elektronik:

Elektronikbranschen fick ingen bra start på året. Försäljningen i januari minskade med 13 procent jämfört med samma månad 2015.

 

Det visar sig att till och med den så alltid stabila mobilförsäljningen har lugnat ner sig. Det enda inom IT som inte minskade i försäljning var actionkameror som i stället sålde bättre än vad de tidigare gjort. Elektronikbranschen ser inga yttre faktorer som förklarar de sämre försäljningssiffrorna utan konstaterar att det bara varit svagare än tidigare år. Trots detta ser branschen ljust på framtiden, enligt vad vi kan läsa i Dagens Nyheter.

Under året precis efter den tunga finanskrisen 2008 var det tuffare än någonsin inom just teknik och elektronik, för folk hade inte råd att köpa det som de har nu. I Göteborgs-Posten kan vi läsa om vilken skillnad det var för bara sex år sedan, då branschen präglades av svarta siffror och konkurser. Men nu ser det alltså bättre ut även om marknaden är fortsatt svajig.