Den 10 september är väntan över för i år och vi får ta del av nyheterna kring Apples nya iPhone-modeller. Spekulationerna kring vad vi kommer att få se kretsar från det försiktiga till det mer omvälvande. Här kan du läsa mer om vad ryktena säger.

Vi är inne i september månad och Apple ska snart hålla det tredje av de traditionellt fyra presentationer de håller varje år. I vanlig ordning är det Steve Jobs efterföljare Tim Cook som står på scenen i Steve Jobs Arena i Cupertino, Kalifornien. Presentationer som Apple håller i september brukar kretsa kring flaggskeppet iPhone och av allt att döma verkar det bli så även i år. Oavsett vad vi kommer att få se den här gången kan det vara värt att ge din gamla iPhone en chans till. Att reparera gamla telefoner har blivit billigare, inte minst hos aktörer som exempelvis https://www.appfix.se/ som lagar mobiltelefoner i Borås. Låt oss dock ändå titta på några av förhandsspekulationerna kring Apples nya mobilserie som av många spås kallas för iPhone 11.

Ny kamera och trådlös laddning?

Den största nyheten för det här året kommer förmodligen vara att en av mobilerna kommer att utrustas med en kamera med tre linser. Det innebär att det kommer att bli möjligt att ta bilder med enormt breda vinklar. Till det tillkommer att iFace kommer att förbättras och få bättre kapacitet att känna igen ansikten i olika vinklar. En annan nyhet sägs vara att mobilerna kommer vara utrustade med möjligheten att ladda andra enheter trådlöst. Den vägen skulle man då till exempel kunna ladda externa enheter som Airpods med mera. Ett annat rykte säger att sensorn för fingeravtryck kommer att komma tillbaka.

Apple kan överraska

Även om den övervägande delen av spekulationerna utgår från att eventet i september kommer bjuda på få ordentliga överraskningar finns det de som tror annorlunda. En expert som gissat rätt tidigare är Eldar Murtazin och han spår att modellerna som introduceras nu i september kommer att vara revolutionerande. Exakt hur de kommer att vara det har han dock inte specificerat. Fler bedömare menar att vi kommer att få stora nyheter kring iPhone nästa år, den som lever får se.