De smarta högtalarna stormar in i svenskarnas hem. Dessa högtalare har en inbyggd röstassistent som hjälper dig att utföra en rad saker med hjälp av muntliga instruktioner. Alltifrån att styra uppkopplade enheter i hemmet till att svara på frågor.

Den personliga lyhörda assistenten har anlänt

Smarta högtalare har realiserat barndomsdrömmen om att ha en egen personlig assistent som är tillgänglig dygnet runt. Med ett enkelt röstkommando kan du styra enheter i hemmet som är anslutna till Internet of Things och utnyttja en rad av avancerade funktioner. Men vad är egentligen en smart högtalare och vad har de för finesser? Den här artikeln har listat allt du behöver veta om den trendiga tekniken.

Vad är smarta högtalare?

En smart högtalare är rätt och slätt en avancerad högtalare med en inbyggd röstassistent. Den är programmerad till att svara på frågor, styra uppkopplade enheter i hemmet och andra funktioner med hjälp av röstkommandon.

Vilka funktioner har en smart högtalare?

De röstassistenterna på marknaden erbjuder olika funktioner och har mängder utav avancerade finesser. Men några av de saker som du kan använda din smarta högtalare inkluderar följande:

Svara på dina frågor

Genom att vara uppkopplad mot ditt internet kan en smart högtalare svara på olika frågor. Alltifrån hur vädret blir imorgon till hur avståndet till närmaste busshållplats är.

Hjälpa dig med planering

Din smarta högtalare kan hjälpa dig boka biljetter och planera aktiviteter i din kalender. Bland annat boka in möten, skriva en inköpslista och leta efter recept till middagen.

Styra uppkopplade enheter

Sist men inte minst kan den styra uppkopplade enheter i hemmet, såsom din TV, smarta glödlampor eller hemlarm.