Den fantastiska tekniska utvecklingen har vi att tacka för mycket, inte minst förenklingen av livet.

konferens teknikVad finns det för teknik som förbättrar våra liv, både privat och i arbetslivet? Bland annat digitala receptioner och besöksloggar via tekniska tjänster som Meetit. Det förbättrar och förenklar för företag med leadshantering, digitala tävlingar, gästuppleveler och incheckningar till event.

Andra tekniska innovationer och uppfinningar

En fantastisk innovation var trepunktsbältet, som det går att läsa om på Tekniska Museet:

  • Trepunktsbälte är en av de stora svenska innovationerna under 1900-talet.
  • När det västtyska patentverket firade sitt hundraårsjubileum 1985 utsåg de åtta patent som under denna tid haft stor betydelse för mänskligheten. Ett av dessa åtta patent var det svenska trepunktsbältet.
  • Det har räddat över en miljon liv, eller cirka 10 000 liv varje år enbart i USA. Bältet sitter idag i alla bilar som byggs och är den enskilda innovation som räddat flest liv i trafiken.
  • Från Volvo Amazon 1959 och fram till vår tids senaste bilmodeller är alla bilar utrustade med denna innovation.
  • I Sverige är det sedan lång tid lag på att använda bilbältet i såväl fram- som baksätet.

Källa: Tekniska Museet

Men det uppkommer hela tiden fler tekniska innovationer, som också uppmärksammas i tävlingar och dylikt. I Göteborgs-Posten går det att läsa om hur ett företag ordnar årliga innovationstävlingar, som kallas för Venture Cup. Denna tävling har grundtanken att vara den mekanisk som får personer att gå från att ha en fundering på en fantastisk idé – till att faktiskt våga ta steget och förverkliga den. Företaget har funnits i över 20 år och har två tävlingar, en för idéer i ett tidigt skede, och en för startups som ännu inte omsatt mer än en miljon. Perfekt för den som har en smart idé och vill prova sina vingar, om det går vägen kanske det är början på något nytt, stort och fantastiskt.

I Sveriges Radio går det samtidigt att läsa om en lite udda innovation, ett sätt att odla svampar på som kan minska kostnaderna betydligt. Det handlar om att odla den populära shiitakesvampen och andra goda matsvampar på ved. Eftersom shiitake kostar dubbelt så mycket som andra svampar i butikerna skulle denna innovation kunna sänka priset och göra svampen mer tillgänglig.