Vad kommer Apple lansera härnäst egentligen? Det är något som många går och funderar på, med något drömskt i blicken. För det företaget kan förvåna, minst sagt.

pexels-photo-50614Tidigare släppte de bland annat ett batteriskal som gav mobilen upp till 25 timmars extra batteritid, något många givetvis hurrade över. Om detta har vi skrivit om tidigare här.

Men vad kommer Apple hitta på 2017? År 2016 lär nämligen inte gå till historien som it-jättens mest lyckade år. I Svenska Dagbladet rapporteras det om hur Apple missade sina försäljnings- och lönsamhetsmål för första gången på hela sju år 2016, när man räknade på bokslutet. Detta gav följden att vd:n Tim Cook fick en väsentligt mindre ersättning än vad han kammade hem 2015. Men däremot hans lön, som inte räknas till bonusen, höjdes ganska rejält. Så ingen fara på taket, när det kommer till kritan.

Tre nya Iphones?

Under 2017 går det rykten att hela tre nya mobiler kommer lanseras. Men det är inte helt klart. Något som många förväntar sig är dock att de kommer någon typ av lansering av just smartphones, som varje år i stort sett.

Teknikjätten sätter nu stort hopp till de senaste mobilmodellerna, Iphone 7 och den större Iphone 7 plus – Svenska Dagbladet

Under 2016 minskade försäljningen av Apples Iphone för första gången sedan 2007, då den första Iphone lanserades med buller och bång. Dessutom sålde andra produkter sämre än väntat, bland annat Apple Music och Apple Watch. Företaget redovisade för första gången på 15 år minskad omsättning på årsbasis. Det gör att nästa lansering måste motsvara förväntningarna, om inte dessutom övervinna dessa. Vi får se vad 2017 bär i sitt sköte helt enkelt. Sky’s the limit.